Brochure

Aan de slag met afkoppelen

Om inwoners te stimuleren regenwater vast te houden in hun eigen tuin, is er de brochure Aan de slag met afkoppelen. Regenwater is de belangrijkste bron van water voor mens en natuur. Bij langdurige droogte merken we pas hoe afhankelijk we zijn van voldoende regen. In het programma Onweerstaanbaar Someren geven we regenwater daarom een centrale plaats. Wil jij schoon regenwater afvoeren naar je tuin om daar te infiltreren in de ondergrond? Graag! Download onze brochure voordat je zelf aan de slag gaat. Je vindt er inspirerende voorbeelden en een aantal tips en tricks om je eigen omgeving klimaatbestendig en onweerstaanbaar te maken.

Wil jij ook graag met ons meedoen, maar weet je niet hoe je het precies moet aanpakken? Onze afkoppelcoach bespreekt samen met jou welke mogelijkheden er zijn. Vraag nu gratis en vrijblijvend advies!

>> Lees verder

De gemeente Someren wil inwoners en bedrijven stimuleren om in hun eigen leefomgeving regenwater af te koppelen van de riolering. Hiervoor is subsidie beschikbaar. Hoe kun je dit aanvragen?

>> Lees verder

Wil je meer weten over afkoppelen? Ga dan naar You Tube en zoek op ‘afkoppelen’. Je vindt er veel filmpjes met uitleg. Wij hebben bovendien een lijst met nuttige links die wij aanbevelen als je zelf aan de slag wil gaan.

>> Bekijk de lijst