Meer sporten, gezonder leven, vaker klaarstaan voor een ander? Wat zijn jouw goede voornemens voor 2020?

Misschien wil je duurzamer leven, omdat je het milieu een warm hart toedraagt. Zet in dat geval ook het realiseren van een een groene(re) tuin eens op je lijstje van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ook in 2020 is de groene tuin een belangrijk thema, gezien het veranderende klimaat met afwisselende perioden van zware regenbuien en flinke droogte. Het afgelopen jaar waren deze veranderingen duidelijk merkbaar. Hoog tijd dus om te zorgen voor een goede waterhuishouding.

Voordelen van een groene tuin

Zo’n goede waterhuishouding kun je mede bereiken door het aanleggen van een tuin met meer groen. Een groene tuin heeft allerlei voordelen. Het regenwater kan in de bodem zakken en vult zo het grondwater aan. Het hoeft dus niet te worden afgevoerd via het riool. Dit helpt wateroverlast te beperken bij hevige regenbuien. Het weghalen van tegels biedt ook meer ruimte voor flora en fauna en natuurlijk bodemleven. Het groen houdt bovendien de tuin koeler op hete zomerdagen en zorgt voor minder omgevingsgeluid. Elke vierkante meter steen die je vervangt door groen, helpt.

Om jouw tuin groener, en daarmee klimaatbestendiger, te maken, zijn er vele mogelijkheden. Wil je inspiratie om je tuin te vergroenen en daarmee onweerstaanbaar te maken? Klik dan hier.