Ga naar content
Lees voor

Afkoppelen van de regenpijp

Regenwater dat op daken valt, komt via de regenpijp direct in de riolering terecht. Daarmee gaat schoon water verloren. En het geeft bij veel regen een belasting op het riool. Dit kun je voorkomen door de regenpijp in je achtertuin af te koppelen. Het water kun je bijvoorbeeld opvangen in een regenton, waterschutting of vijver. Of op een geschikte plek in je tuin, waar het de bodem in kan zakken.

De voordelen:

  • Schoon regenwater kan worden hergebruikt.

  • De riolering wordt ontlast, wat zeker met hevige buien wateroverlast voorkomt.

  • Het voorkomt verdroging, omdat overtollig water direct in de bodem terechtkomt.


Bij het afkoppelen van je regenpijp is het belangrijk dat het water op een juiste manier wordt afgevoerd. Bijvoorbeeld door gebruik van grindkoffers. Daarmee voorkom je o.a. vochtproblemen van je huis en wateroverlast in je tuin.
Afkoppelen van de regenpijp Regenwater dat op daken valt, komt via de regenpijp direct in de riolering terecht. Daarmee gaat schoon water verloren. En het geeft bij veel regen een belasting op het riool. Dit kun je voorkomen door de regenpijp in je achtertuin af te koppelen. Het water kun je bijvoorbeeld opvangen in een regenton, waterschutting of vijver. Of op een geschikte plek in je tuin, waar het de bodem in kan zakken. De voordelen: Bij het afkoppelen van je regenpijp is het belangrijk dat het water op een juiste manier wordt afgevoerd. Bijvoorbeeld door gebruik van grindkoffers. Daarmee voorkom je o.a. vochtproblemen van je huis en wateroverlast in je tuin.