Ga naar content
Lees voor

Fleurige geveltuintjes

Woon je in een straat zonder voortuinen? Dan kunnen geveltuintjes de boel flink opfleuren. Naast dat het een manier is om je woning te verfraaien, help je met een geveltuintje ook mee om Someren Onweerstaanbaar te maken.

Voordelen geveltuintjes


  • Regenwater kan via de tuintjes makkelijk infiltreren in de bodem.

  • Meer groen in de straat geeft minder hittestress.

  • Vogels en insecten krijgen meer ruimte, je kunt er zelfs je bloemen en plantjes op uitkiezen.

  • De aanleg van een geveltuintje is ook leuk om samen met je buren of de hele straat te doen!


Een geveltuintje aanleggen


Ga je een geveltuintje aanleggen? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Een geveltuintje mag 45 centimeter (1,5 stoeptegel) breed zijn, over maximaal de lengte van je gevel. Haal (voorzichtig) de stoeptegels eruit en haal dan het gele zand weg. Dit mag tot maximaal 40 centimeter, of minder diep, als er kabels in de grond zitten. Via een klic-melding kun je dit vooraf controleren. Kies voor planten die makkelijk te onderhouden zijn en die geen overlast voor anderen veroorzaken. Lage begroeiing, klimplanten of moestuinplantjes zijn geschikt. In de folder Maak een geveltuintje van de Tuinbranche lees je tips voor beplanting en de aanleg.

Lees ook: Een geveltuintje? Dat mag! In de APV 2018 (artikel 2.11a Geveltuinen) lees je alles waar je rekening mee moet houden bij de aanleg van het geveltuintje.

Meer inspiratie voor het aanleggen van een geveltuintje? Kijk dan op: https://www.tuinenbalkon.nl/mijn-geveltuin-in-bloei6-weken-na-de-aanleg

 
Fleurige geveltuintjes Woon je in een straat zonder voortuinen? Dan kunnen geveltuintjes de boel flink opfleuren. Naast dat het een manier is om je woning te verfraaien, help je met een geveltuintje ook mee om Someren Onweerstaanbaar te maken.

Voordelen geveltuintjes

Een geveltuintje aanleggen

Ga je een geveltuintje aanleggen? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Een geveltuintje mag 45 centimeter (1,5 stoeptegel) breed zijn, over maximaal de lengte van je gevel. Haal (voorzichtig) de stoeptegels eruit en haal dan het gele zand weg. Dit mag tot maximaal 40 centimeter, of minder diep, als er kabels in de grond zitten. Via een klic-melding kun je dit vooraf controleren. Kies voor planten die makkelijk te onderhouden zijn en die geen overlast voor anderen veroorzaken. Lage begroeiing, klimplanten of moestuinplantjes zijn geschikt. In de folder Maak een geveltuintje van de Tuinbranche lees je tips voor beplanting en de aanleg. Lees ook: Een geveltuintje? Dat mag! In de APV 2018 (artikel 2.11a Geveltuinen) lees je alles waar je rekening mee moet houden bij de aanleg van het geveltuintje. Meer inspiratie voor het aanleggen van een geveltuintje? Kijk dan op: https://www.tuinenbalkon.nl/mijn-geveltuin-in-bloei6-weken-na-de-aanleg