Ga naar content
Lees voor

Regenton voor wateropvang

Regenwater is schoon water, dat in veel gevallen direct weer het riool instroomt. Zonde, want het kan heel nuttig gebruikt worden. Met een regenton in je tuin, maak je een eigen regenwateropslag. Zo heb je altijd een voorraad schoon water. Bijvoorbeeld om je tuin te sproeien.

De voordelen:

  • Je slaat je eigen regenwater op, dat je later kunt gebruiken.

  • Er komt minder water in het riool terecht. Dit helpt wateroverlast voorkomen.


De regenton kun je aansluiten op een regenpijp. Wanneer de ton vol zit, loopt het water alsnog het riool in. Kies je ervoor de regenpijp los te koppelen van de afvoer, zorg dan zelf voor een overloop in de tuin. Regenwater kan ook gebruikt worden voor de was of voor het doorspoelen van het toilet. Hiervoor zijn andere opslagmogelijkheden beter geschikt.
Regenton voor wateropvang Regenwater is schoon water, dat in veel gevallen direct weer het riool instroomt. Zonde, want het kan heel nuttig gebruikt worden. Met een regenton in je tuin, maak je een eigen regenwateropslag. Zo heb je altijd een voorraad schoon water. Bijvoorbeeld om je tuin te sproeien. De voordelen: De regenton kun je aansluiten op een regenpijp. Wanneer de ton vol zit, loopt het water alsnog het riool in. Kies je ervoor de regenpijp los te koppelen van de afvoer, zorg dan zelf voor een overloop in de tuin. Regenwater kan ook gebruikt worden voor de was of voor het doorspoelen van het toilet. Hiervoor zijn andere opslagmogelijkheden beter geschikt.